Agurkplante i stuen

Agurkplanten som var noen cm høy for noen uker siden, er nå 2 meter lang, og blomstrer med mange små agurker.

I fjor prøvde vi å ha en agurkplante inne for første gang, og siden det var suksess, måtte vi gjenta det i år.  Agurkplanten vokser så fort at en kan se forandring for hver dag. Jeg har kjøpt en lang bambusstang på hagesenteret, og bruker hyssing til å binde planten opp.

Agurkplanten er virkelig dekorativ, og det er spennede å se hvordan “trådene” snurrer seg.

Det er lurt å ha agurkplanten i en stor potte med mye jord. Agurkplanten trenger mye vann, og jo mer bladverk den får, jo mer vann trenger den. Behovet øker ytterligere når den begynner å lage agurker. Den bør ikke ha for mye vann direkte på roten da dette kan forårsake råte, så jeg vanner godt rundt selve planten. En gang i uken gjødsler jeg den. Planter som får mye gjødsel får mørke
blader, som er et godt tegn.

Nå gleder vi oss til å spise selvdyrket agurk.

Share

Comments

  1. Så fin, og så gøy!
    Artig og dyrke selv, og særlig når det er så dekorativt:)

    Ha en fin søndag♡

  2. Aud Rød Says: juli 28, 2016 at 11:40 am

    Jeg har dyrket agurk i stuevinduet i flere år. De tre siste årene er det ikke blitt agurker, bare masse blomster som faller av. De ser annerledes ut enn de blomstene som kommer med agurk. Iår er det noen få agurker, men mest bare blomst. Hva gjør jeg feil? Mener jeg steller plantene som jeg alltid har gjort… Mvh. AUD Rød.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *